ελληνικά
english
german

Μαθήματα αγιογραφίας - στυλβωτού χρυσώματος

 

Τα μαθήματα απευθύνονται σε τελείως αρχάριους αλλά και σε προχωρημένους μαθητές, οι οποίοι θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις τεχνικές τους στην τέχνη της Βυζαντινής Αγιογραφίας.

Πρόκειται για ταχύρυθμα εντατικά μαθήματα διάρκειας 10 έως και 18 ημερών τα οποία γίνονται στη Λάρισα.

Μπορείτε αν το επιθυμείτε να δημιουργήσετε μια δική σας ομάδα μαθητών και τα μαθήματα να γίνουν σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν:
Θα μιλήσουμε για την βυζαντινή αγιογραφία και τους κανόνες που την διέπουν, έτσι ώστε οι σπουδαστές να κατανοήσουν τις βασικές αρχές και την εικαστική φιλοσοφία της ορθόδοξης εικονογραφίας.

Ως αναφορά το πρακτικό μέρος των μαθημάτων, σκοπός μας είναι τα μαθήματα να γίνονται με ένα όσο πιο κατανοητό και ξεκάθαρο τρόπο για τους μαθητές, έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να εφαρμόζουν στην πράξη αυτά που διδάσκονται.

Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην πρακτική εξάσκηση του μαθητή έτσι ώστε να κατανοήσει και να αφομοιώσει το τεχνικό κομμάτι (την τεχνική) της αγιογράφησης μιας βυζαντινής εικόνας.

 

 

Ενδύματα
Θα ζωγραφίσουμε και θα μελετήσουμε τα ενδύματα των αγίων έτσι ώστε να κατανοήσουμε σε βάθος την ιδιαίτερη εικαστική φιλοσοφία της γραμμής της βυζαντινής ζωγραφικής που προσδίδει στην αγιογραφία τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά της. Επίσης σκοπός μας είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τα διάφορα στάδια της ζωγραφικής ενός ενδύματος ξεκινώντας από το προπλασμό έως και τα τελικά φωτίσματα. Ο κος Παπαδόπουλος ζωγραφίζοντας ο ίδιος, αλλά και εξηγώντας ταυτοχρόνως θα δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να κατανοήσουν την τεχνική και στην συνέχεια να ζωγραφίσουν οι ίδιοι πάντα με τη καθοδήγηση και βοήθειά του. 

 

 

Πρόσωπο
Τα πρόσωπα στη βυζαντινή αγιογραφία δεν είναι νατουραλιστικά. Διατηρούν εν μέρει τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά και αναλογίες του ανθρώπινου προσώπου, αλλά ζωγραφίζονται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε το φυσικό να γίνει πνευματικό και το ανθρώπινο θεανθρώπινο.
Θα μελετήσουμε την τεχνική και το ύφος της ζωγραφικής του προσώπου. Οι μαθητές βλέποντας τον κο Παπαδόπουλο να ζωγραφίζει, θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τα στάδια αλλά και την τεχνική αγιογράφησης του προσώπου από το προπλασμό έως και τις τελευταίες ψιμιθιές. Στη συνέχεια πάντα με τη καθοδήγηση και τη βοήθειά του θα ζωγραφίζουν το πρόσωπο.

Μαθήματα στυλβωτού χρυσώματος.
Τα σεμινάρια  στυλβωτού χρυσώματος είναι διήμερα και καλύπτουν όλα τα στάδια του χρυσώματος.
Σε αυτά τα μαθήματα οι μαθητές διδάσκονται την τεχνική του στυλβωτού χρυσώματος και το τσουκάνικο.
Θα διδαχθούμε στην πράξη βήμα προς βήμα όλα τα στάδια αυτής της τεχνικής, από την πρετοιμασία του υποστρώματος (στοκάρισμα), την προετοιμασία και παρασκευή της αμπόλης, το στύλβωμα του χρυσού, και την διακόσμηση του φωτοστέφανου με την τεχνική του τσουκάνικου.
Το κόστος του σεμιναρίου είναι 230 ευρώ.
Μπορείτε να μείνετε στο ξενοδοχείο Helena με το οποίο συνεργαζόμαστε και εξασφαλίσαμε οικονομικές τιμές για τους μαθητές μας. Το κόστος είναι 28 ευρώ με πρωινό.

Μπορείτε αν το επιθυμείτε να δημιουργήσετε μια δική σας ομάδα μαθητών και τα μαθήματα να γίνουν σε οποιαδήποτε μέρος της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

 

Επικοινωνία

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο ακόλουθο email:

theodoreicons@gmail.com

verification code

Εισάγετε το παραπάνω κωδικό ασφαλείαςCopyright Theodore Papadopoulos
κατασκευή ιστοσελίδων